ANATOLY GIDA VE TARIM ÜRÜNLERİ LTD.
1992'den itibaren Dünya'da 30'dan fazla ülkeye gıda ürünleri ihracatı tecrübemiz sayesinde Malivo markası ile de size hizmet vermekten gurur duyuyoruz.
Anatoly Gıda olarak dünyanın bir çok ülkesine yıllarca ihracat yapan kadromuz ile bizde bu mucize ürün zeytinyağını yüksek kalite ve uygun damak tadında, sürdürelebilir olarak tüm dünya
ülkelerine ulaştırmayı hedefledik.
Sızma ve organik zeytinyağı ürünlerimizin özelliği sadece tek bölgeden ve tek kaynaktan alınarak belgelerini elde ediyor ve analizlerinin yapılması ile her an takibini de yaparak, kaliteli ve istediğimiz
sınıfta ürün elde edebiliyoruz.
Zeytin meyvesi yüzde 25-30 oranında yağ içerir. Bu yağ oranı o mevsim gerçekleşen sıcaklıklara bağlı olabileceği gibi zeytinin cinsine, işlenme esnasında kullanılan tekniğe ve sıcaklığa göre de değişiklikler gösterecektir.
Türkiye, zengin iklim ve toprak yapısıyla zeytin yetiştirmek için ideal bir coğrafyaya sahip olup, bu özellikleriyle dünya genelinde önemli bir zeytin ve zeytinyağı üreticisi ülkedir ve Dünyada genelde üretim miktarı olarak 2 veya 3. sıradadır. İspanya, İtalya, Yunanistan, Portekiz, Tunus gibi ülkelerde de zeytinyağı üretimi büyük miktarlarda yapılmaktadır. Dünya zeytin üretim alanının %90’dan fazlası Akdeniz'in çevresindeki ülkelerde yer almaktadır.
Belirli bir iklim ve toprak özelliklerine göre ve de toprak yapısındaki tatlı ve tuzlu suya olan ağaçların uzaklığına bile bağlı bu mucize üründe lezzet farklılıklar oluşabilmektedir. Ayrıca belirli iklim özelliğinin yanı sıra ağaçların bulunduğu yükseklik ve rüzgarlar dahi zeytinyağı tadında değişikliğe neden olabilmektedir.
Tüketim miktarı da faydalarından dolayı ve geleneksel yemeklerde vaz geçilmez olduğundan devamlı artmaktadır. Zeytin ağacı doğal olarak yetişebildiğinden Türkiye zaten bu zenginliğe sahiptir. Ama tüketim ve ihracat artışı hızla büyüdüğünden zeytin fideleri dikilerek bu sayede uzun süredir üretim artışı olmuştur.
Türk mutfağında olan bir yemek grubudur. Sadece Türkler dünyada bu isimli bir grup yemek oluşturmuş ve adını da zeytinyağlı yemekler diye belirlemiştir.Özellikle sebzelerle yapılan bazen de bakliyat grubu ile pişirilen yemeklerdir. Bu yemeklerin lezzeti özellikle iyi bir sızma yağ kullanımı ile mükemmel bir tat yakalanmaktadır. Davet ettiğiniz misafirinize ana yemek dışında mutlaka bir çeşit de zeytinyağlı yemek ikram etmek geleneksel bir davranıştır.