A N A T O L Y


about
30+
Satış ve
Pazarlama
about



ANATOLY GIDA VE TARIM ÜRÜNLERİ LTD.

HAKKIMIZDA

1992'den itibaren Dünya'da 30'dan fazla ülkeye gıda ürünleri ihracatı tecrübemiz sayesinde Malivo markası ile de size hizmet vermekten gurur duyuyoruz.

Anatoly Gıda olarak dünyanın bir çok ülkesine yıllarca ihracat yapan kadromuz ile bizde bu mucize ürün zeytinyağını yüksek kalite ve uygun damak tadında, sürdürelebilir olarak tüm dünya ülkelerine ulaştırmayı hedefledik.

Sızma ve organik zeytinyağı ürünlerimizin özelliği sadece tek bölgeden ve tek kaynaktan alınarak belgelerini elde ediyor ve analizlerinin yapılması ile her an takibini de yaparak, kaliteli ve istediğimiz sınıfta ürün elde edebiliyoruz.



Zeytinyağının sıkımından depolanmasına, şişelenmesine, logistik hazırlığına ve nakliye aracına yüklenmesine kadar olan sürecin her safhasını disiplinli bir şekilde takip ederek sürecin güvenli bir şekilde tamamlanması garanti ediyoruz. Güvenilir bir tedarikçi olmak en önemli misyonumuzdur.





Türkiye’deki en seçkin ve verimli Batı Anadolu ve Ege Bölgesi zeytinlerinin işlenerek damak tadına en uygun zeytinyağını siz müşterilerimize ulaştırmak için çalışıyoruz.

arista-square-1

En Güzel Meyvesuyu: ZEYTİNYAĞI

Tarihte zenginliğin ve beslenmenin en eski doğal olarak elde edilen ürünlerden olmasından dolayı da başlıca ana ticaret ürünlerinden birisi olmuştur zeytin ve zeytinyağı.
Tek başına bile anne sütünden sonra beslenmede yeterli kaloriyi, vitamini almanızı sağlar ve antioksidan bir üründür E vitamini bakımından çok zengin bir içeriği zeytinyağı olduğundan ayrıca cildi korur ve onarır damar sertliğini önleyicidir. Uzun ve sağlıklı yaşamak için bir doğal ilaçtır üstelik hayır diyemeyeceğiz lezzeti ile de yemeklerimizi lezzetlendir, salatalarımıza renk, tat katar ve ayrılamayacağınız bir ürün olarak sizle birlikte uzun süre yanınızda yaşar.
Üretiminde hiçbir kimyasal madde, çözücü kullanılmaz. Hiçbir ısıl işlem, pastörizasyon işlemi gibi bir uygulama yapılmaz. Bu niteliğiyle bütün bitkisel yağlar grubundan ayrışır. Bunu en önemli özelliklerinden biri olarak sayabiliriz. Örneğin bitkisel yağlar içerisinde sıklıkla kullandığımız ayçiçeği, fındık yağı, fıstık yağı, koza, pamuk yağı gibi, bunlara susam, anason, palm da dahil, hepsi içerisindeki yağı elde etmek için çok ciddi kimyasallarla buluşturulup rafinasyon işlemlerine tabi tutulur.
Zetinyağı ise; ısıl işlem uygulanarak üretilmediğinden dolayı sağlıklı ve aynı zamanda zarar verebilecek bir içerik bulundurmaz, sanayi faaliyeti ile üretilmemesinden dolayı en doğal hali ile ürünü tüketebilirsiniz anlamına gelmektedir.

Yani bir meyvenin suyu, size yağ olarak faydalı bir besin haline gelmiştir zeytinyağı.

TÜRK ZEYTİNYAĞI MUCİZESİ

Evet Zeytin ve zeytinyağı bir mucize üründür.

Zeytin meyvesi yüzde 25-30 oranında yağ içerir. Bu yağ oranı o mevsim gerçekleşen sıcaklıklara bağlı olabileceği gibi zeytinin cinsine, işlenme esnasında kullanılan tekniğe ve sıcaklığa göre de değişiklikler gösterecektir.

Sızma yani ısıl işlem görmemiş ürünler zeytinyağının en değerli olanıdır.

Türkiye, zengin iklim ve toprak yapısıyla zeytin yetiştirmek için ideal bir coğrafyaya sahip olup, bu özellikleriyle dünya genelinde önemli bir zeytin ve zeytinyağı üreticisi ülkedir ve Dünyada genelde üretim miktarı olarak 2 veya 3. sıradadır. İspanya, İtalya, Yunanistan, Portekiz, Tunus gibi ülkelerde de zeytinyağı üretimi büyük miktarlarda yapılmaktadır. Dünya zeytin üretim alanının %90’dan fazlası Akdeniz'in çevresindeki ülkelerde yer almaktadır.

Türkiye’nin belirli ve yüksek miktarda üretimi yapan şehirleri Ege Bölgesi ve Marmara Bölgesindedir.

Belirli bir iklim ve toprak özelliklerine göre ve de toprak yapısındaki tatlı ve tuzlu suya olan ağaçların uzaklığına bile bağlı bu mucize üründe lezzet farklılıklar oluşabilmektedir. Ayrıca belirli iklim özelliğinin yanı sıra ağaçların bulunduğu yükseklik ve rüzgarlar dahi zeytinyağı tadında değişikliğe neden olabilmektedir.

Haritada coğrafi işaretli ve ünlü yağ üreten il ve ilçeler işaretlenmiştir.

Tüketim miktarı da faydalarından dolayı ve geleneksel yemeklerde vaz geçilmez olduğundan devamlı artmaktadır. Zeytin ağacı doğal olarak yetişebildiğinden Türkiye zaten bu zenginliğe sahiptir. Ama tüketim ve ihracat artışı hızla büyüdüğünden zeytin fideleri dikilerek bu sayede uzun süredir üretim artışı olmuştur.

Zetinyağlı Yemekler

Türk mutfağında olan bir yemek grubudur. Sadece Türkler dünyada bu isimli bir grup yemek oluşturmuş ve adını da zeytinyağlı yemekler diye belirlemiştir.Özellikle sebzelerle yapılan bazen de bakliyat grubu ile pişirilen yemeklerdir. Bu yemeklerin lezzeti özellikle iyi bir sızma yağ kullanımı ile mükemmel bir tat yakalanmaktadır. Davet ettiğiniz misafirinize ana yemek dışında mutlaka bir çeşit de zeytinyağlı yemek ikram etmek geleneksel bir davranıştır.


Ü R Ü N L E R İ M İ Z

BİZE YAZIN